Club in de kijker – Dibad

Het badmintonseizoen is alweer even aan de gang en dat wil dus ook zeggen dat de AA Drink Cup steeds dichterbij komt. Dit jaar zal deze georganiseerd worden door vzw Dibad uit Dilsen-Stokkem. Als je nieuwsgierig bent naar wat deze club in petto heeft, lees dan zeker verder.

De club Dibad is oorspronkelijk opgericht in 1985 als een feitelijke vereniging maar in het seizoen 2006-2007 is hun eerste herenploeg gepromoveerd naar 1e liga in Vlaanderen. Dit was voor hen een enorme mijlpaal in de geschiedenis van de club. 3 Seizoenen lang wist deze sterke ploeg zich te handhaven in de reeks. Sinds de zomer van 2016 is deze oorspronkelijk feitelijke vereniging Dibad omgevormd tot Dilserse Badmintonclub VZW.  

AA DRINK CUP

24 en 25 november 2018. Noteer deze datum alvast in je agenda want dan is het weer tijd voor de AA Drink Cup van het jaar of makkelijker gezegd, het Vlaamse kampioenschap badminton. Gelijk al eerder vermeld, wordt het dit jaar georganiseerd door deze geweldige club uit Dilsen-Stokkem. Zo’n organisatie is niet niks! Vanaf september is Dibad al volop aan het samenwerken en aan het vergaderen met andere groepen. Ondanks het vele werk, is dit voor Dibad een grote kans om de sport badminton te promoten. Ze willen badminton op die manier op hoog niveau aan hun jonge spelers en toeschouwers laten zien. Bovendien is het voor hun ook altijd mooi meegenomen om steeds meer nieuwe mensen te leren kennen met andere inzichten op sommige aspecten van badminton.

Dat ze goed zijn in het organiseren van evenementen is al langer duidelijk. Zo kijkt de club ieder jaar ook erg uit naar hun jaarlijks internationaal tornooi, dit wordt door hun georganiseerd in het eerste weekend van maart. Ook niet te onderschatten, met meer dan 300 deelnemende spelers uit België, Nederland, Duitsland en Polen is hun tornooi uitgegroeid tot één van de grootste binnen de provincie. Met hun sterk deelnemersveld kan het toernooi zich zelfs meten met de toptoernooien Vlaanderen en zelfs België. Niet slecht!

DREAMTEAM

Er is maar één juist woord voor hetgeen wat deze club nu net zo sterk maakt. Groepsgevoel. Of het nu in de bestuurskamer, bij de jeugdtrainingen, competities of zelfs tijdens hun evenementen is. Op alle mogelijke momenten is dit enorme groepsgevoel aanwezig. Bij Dibad zal je de spelers steeds als een hecht team zien samenwerken om hun doelen te bereiken. Dit is dan ook aan alles te merken, een toffe match spelen staat voor hun boven winnen. Badminton hoort ontspanning te zijn op alle mogelijke leeftijden en niveaus.

Dibad is ook een erg dankbare club. Iedereen die zich op één of andere manier onbaatzuchtig inzet voor de club verdient volgens hen zeker een dikke pluim. Van bestuursleden over het organiseren van toernooien tot hulp op één van onze clubactiviteiten. Zonder al deze vrijwilligers kon de club Dibad niet bieden aan de leden wat ze nu kunnen geven.

TOEKOMST

Ze investeren binnen de club erg veel in hun jeugdopleiding. Jeugdspelers kunnen bij hun namelijk twee maal per week rekenen op trainingen in kleine groepjes door gediplomeerde trainers. Naast deze twee trainingsmomenten is er ook nog de mogelijkheid om vrij spel te komen spelen. Zo hoopt de club dat deze jeugdspelers hun club gaan vertegenwoordigen op toekomstige badminton evenementen. Voor volwassen spelers proberen ze zowel provinciaal als liga competitie nog een stapje voorwaarts te zetten.

Verder zijn activiteiten zoals hun jeugdtornooi en internationaal tornooi ook activiteiten waar zij op willen blijven inzetten. Niet enkel de grotere events maar ook zeker hun eetdagen, kerstfeestjes, enz. .

Badminton bij Dibad is namelijk altijd een gezellig samenzijn!