INTERVIEW: Smash BC (Limburg)

De G-werking is iets waar Smash BC  in uitblinkt, dat is te danken aan het geweldige team van vrijwilligers. Hun taak? Zij begeleiden en trainen de spelers elke keer opnieuw met veel enthousiasme én dat met hun hart op de juiste plaats.

Om extra gemotiveerd te raken tijdens de training zingen ze de longen uit hun lijf op ‘Wij zijn smash’, maar dan op de toon van ‘Dit is een nacht’. Geloof ons, het klinkt beter dan het lijkt.

In 40 jaar tijd kunnen er veel veranderingen gebeuren, ook bij Smash BC . De groei van het recreantenclubje is één van de grootste milestones van de afgelopen vier decennia. Van een groepje met 20 leden naar sterkte competitiespelers en kampioenen, dat is de grootste verandering van de voorbije periode én daar zijn ze fier op. Ondanks de groei van Smash BC  blijft de familiale sfeer toch hangen in de club.

Om het familiegevoel aan te houden organiseert Smash BC  jaarlijks verschillende clubactiviteiten. Zo zetten ze het nieuwe jaar in door een nieuwjaarsreceptie met wandeling te organiseren. De jeugdspelers kijken uit naar het jeugdweekend, dat om de twee jaar plaatsvindt. Na deze training verzamelen alle spelers in de cafetaria waar ze vervolgens genieten van een heerlijk stuk pizza. De G-groep kijkt dan weer uit naar het G-toernooi, waar ze alles geven om die prijs te bemachtigen. Een leuke, toffe match spelen is waarvoor de club staat, maar wie wint er nu niet graag? 🙂

Een leuke, toffe match spelen is waarvoor de club staat, maar wie wint er nu niet graag? 🙂

Smash BC

Iedereen die de club recht houdt verdient geen dikke, maar een reusachtige pluim. Gaande van voorzitter, tot bestuursleden, tot de vrijwilligers. Zij zorgen ervoor dat Smash BC  staat waar het nu staat én daar zijn ze trots op. 

De toekomst voor de ploeg? Die ziet er vrij rooskleurig uit. De club is financieel gezond en probeert dit ook zo te houden. Ze werken hard op eetdagen, koekjesverkoop, etc. en helpen vervolgens ook nog op evenementen. Al twee jaar op rij werd de club verkozen tot de beste jeugdbeweging, hier zijn ze natuurlijk heel fier op. Ook de G-werking hoort volgens Sport Vlaanderen tot de beste van Vlaanderen. Als kers op de taart heeft de club de nodige kampioenen en slagen ze erin om een club te zijn waar iedereen zich snel thuis voelt. Verder bereiden ze zich voor op de initiatorcursus en trainor cursus B die volgend jaar worden gegeven. “Een goede communicatie met de club en proberen om alles organisatorisch piekfijn voor te bereiden, ook al dit de eerste keer is voor beide cursussen”.  De club gaat ook voor reclame zorgen, om deze cursussen te promoten.

Binnen het team zijn er een aantal voorbeelden waar ze naar opkijken, zowel jong als oud. “Op sportief vlak zijn er verschillende uitblinkers waar we heel fier op mogen zijn, niet enkel bij de jeugd en G-werking, maar ook bij onze competitiespelers”. Naast de spelers zijn de mensen die zich inzetten voor de club ook grote voorbeelden.

Wat maakt Smash BC  nu zo sterk? Wel, het is een club waar men voor iedereen door het vuur gaat. Een plek waar samen sporten en genieten belangrijker is dan moeten presteren. Dit geldt op alle vlakken, zowel jeugd, competitie, recreatief, G-sport als senioren, want zij maken stuk voor stuk deel uit van de Badminton Vlaanderen familie.

Het is een club waar men voor iedereen door het vuur gaat. Een plek waar samen sporten en genieten belangrijker is dan moeten presteren.

Smash BC