BK Jeugd in Lokeren

LOKEREN – Devaere (U19) & Patteet (U11) scoren triple.

Afgelopen weekend ging het Belgisch Kampioenschap voor de jeugd van start gaan in Lokeren! De ingrediënten zagen er alvast veelbelovend uit: maar liefst 232 jeugdspelers, onder hen ook 23 spelers aangesloten of trainende bij de Lokerse badmintonschool. Er werd gespeeld in de klassieke 5 leeftijdscategorieën (U11 tem. U19). In totaal 25 nationale titels die verdeeld dienden te worden.

U11: oppermachtige Viktor Patteet (Olve); Lieke Van Parys 2x goud

In de U11 stond er geen maat op Viktor Patteet, hij pakte maar liefst 3x goud in evenveel disciplines. In het heren enkel moest hij enkel in de finale een set prijsgeven. Hij won van zijn dubbelpartner Rune Verbist, waarmee hij ook in het heren dubbel goud behaalde. Samen met Tammi van Wonterghem wonnen ze in drie sets ook de finale van het gemengd dubbel, daarin kwamen ze uit tegen Rune Verbist en Silke Decostere.

In het dames enkel wist Lieke Van Parys met winst aan de haal te gaan, ze kon zelfs de gouden plak bemachtigen zonder setverlies. Samen met Fae Boonen won ze dan ook nog eens het dames dubbel.

U13: 2x goud + 1x zilver voor Femke Broeckx; 2x goud voor Charles Fouyn

In de finale van het mannen enkel U13 heeft Charles Fouyn zijn rol als eerste reekshoofd kunnen waarmaken, hij bleek in twee sets te sterk voor tweede reekshoofd Jen Nuyts. Diezelfde Jen Nuyts wist dan wel weer het mannen dubbel te winnen, samen met zijn dubbelpartner Jonah Quintens.

Ook in het dames enkel kon Femke Broeckx haar rol als eerste reekshoofd waarmaken door de finale in twee sets te winnen van Amber Boonen. Ook in het dames dubbel wist Femke de finale te winnen, samen met Lore Pooters wonnen ze van Kira Destoop en Jutta Schollen.

In het gemengd dubbel werd een spannende finale beslecht in het voordeel van Charles Fouyn en Amber Boonen. Ze wonnen nipt in twee sets van Jen Nuyts en Femke Broeckx.

U15: Yaro Van Delsen & Luisa Pagliari 2x goud

In het heren enkel U15 stond er geen maat op Yaro Van Delsen, hij verpulverde de tegenstand, zelfs in de finale was hij een maatje te sterk voor Arthur De Baere. Daarnaast pakte hij, samen met zijn broer Iljo, een tweede keer goud in het heren dubbel.

In het dames enkel pakte Luisa Pagliara goud na winst op Lien Lammertyn. In het dames dubbel wonnen Lien Lammertyn en Siebelijn De Sutter de finale na een spannende tweesetter en stuurden Lotte Geerts en Mare Van Britsom naar huis met zilver.
Tenslotte won Luisa Pagliara met haar partner Liam Bauwens het gemengd dubbel, ze wonnen in drie spannende sets van Lotte Geerts en Wannes Soenen.

U17: Kirstin Boonen 2x goud + 1x zilver

Senne Houthoofd stond als eerste reekshoofd geplaatst in een sterk bezette tabel. Hij wist na enkele sterke wedstrijden de winst te verzekeren in het heren enkel. Eubil Shannon Cabije pakte het zilver.
In het heren dubbel wisten Remi Leman en Thomas Vanderbeken zicht te verzekeren van goud na winst op Cyril Jacob en Adrien Slegers.

In het dames enkel was Kirstin Boonen veel te sterk voor te tegenstand, ze wist goud te behalen zonder setverlies. In de finale won ze van eerste reekshoofd Steffi Van De Vel.

Diezelfde Kirstin Boonen speelde samen met haar jongere zus Amber Boonen in het dames dubbel, maar ze moesten in de finale de duimen leggen tegen Joalien Croux en Evelien Cauwenbergh. Haar tweede keer goud behaalde ze wel in het gemengd dubbel, samen met Senne Houthoofd. In de finale versloegen ze Eubil Shannen Cabije en Evelien Cauwenbergh.

U19: Gertjan Devaere; zijn laatste jeugdkampioenschap 3x goud

De U19 bleek de reeks van Gertjan Devaere te zijn, hij pakte de triple in zijn laatste Belgisch Kampioenschap Jeugd. Hij lijkt nu wel echt klaar te zijn voor het grote werk. In het heren enkel won hij van Joachim Cansse na een beklijvende finale.

Samen met zijn dubbelpartner Quentin Bouchez won hij ook het heren dubbel, Stein Bondroit en Lindert Vandeurzen pakten zilver. Tenslotte won hij, met partner Sofie Van De Kerkhof ook nog het gemengd dubbel.

In het dames enkel wist eerste reekshoofd Clara Lassaux goud te pakken. Ze versloeg Joke De Langhe na een ware uitputtingsslag. De vreugde na afloop was dan ook groot. In het dames dubbel wonnen Joke De Langhe en Steffi Van De Vel de finale van Clara Lassaux en Estelle Pondant.

 

Tenslotte bedanken we Lokerse BC en al haar vrijwilligers voor de uitstekende organisatie van de Belgische Kampioenschappen Jeugd 2017.