Van 13 tot 17 november 2019 vonden de 5e World InterUniversities Championships (WIUC) plaats in Pula, een stad in Kroatië. Achttien Belgische spelers reisden af naar het Kroatische schiereiland om de felbegeerde titel van WIUC kampioen te betwisten! Wanneer het stof is gaan liggen in Pula, wordt AUGent uiteindelijk tweede en moet het KU Leuven Badminton Team zich tevreden stellen met een vierde plaats. En wie gaat er uiteindelijk met het goud lopen? De Russische Lobachevsky University.

KU Leuven scoort geen hattrick

De Leuvense universiteit stuurde een team van zeven spelers om de titel, die ze de afgelopen twee jaar in de wacht wist te slepen, te verdedigen. In het gemengd dubbel werden twee teams opgesteld: Sarah Muys & Alexander Brumagne en Soetkin Dewit & Thomas Jaques. Sarah en Alexander geraakten tot in de achtste finale. Het duo Dewit/Jaques geraakten iets verder en moesten het onderspit delven in de kwartfinale.

In het enkel spel geraakten Roel Henckaerts, Jonathan Pijl, Alexander Brumagne, Thomas Jaques en Soetkin Dewit door hun respectievelijke poules. Thomas bereikte uiteindelijk, net zoals in de Heren Dubbel, ook in het enkelspel de kwartfinale. Soetkin wist door te stoten tot in de halve finale en werd ten slotte vierde in de kleine finale!

Deze resultaten leveren de KU Leuven geen derde beker op, maar wel een eervolle vierde plaats.

Het WIUC in Pula was een topervaring met uitdagende badminton matchen en sfeervolle after-parties. Heel leuk om deel uit te maken van zo een groot sport-event met deelnemers van vele universiteiten. We zijn 4e geworden met de KU Leuven, maar op vlak van sfeer en gezelligheid zeker nummer 1!

Roel Henckaerts

KU Leuven Badminton Team

Met een groep sporters aka competitiebeesten vertrekken richting Pula, Kroatië en strijden voor het hoogst haalbare is vree wijs én bovendien een unieke kans. Stuk voor stuk topmensen die elkaar supporten en ook naast het veld een hechte groep vormen, maakt van deze trip een topervaring.

Sarah Van den Eeden

UGent

De Associatie Universiteit Gent (AUGent) behaald zilver!

De AUGent stuurde een sterke delegatie naar Pula. Met vijf deelnemers in het Heren Enkel, zes deelneemsters in het Dames Enkel en vijf teams in het Gemengd Dubbel waren de medaillekansen hoog. Dit elfkoppige team bestaat uit Ruben Rykebusch, Gertjan Devaere, Matisse Ghesquière, Olivier Dupont, Lukas Ryckebusch, Ine Lanckriet, Sarah Van Den Eeden, Nele Devriendt, Sara Careelmont, Lotte Derudder en Jade Blondeel.

In het Heren Enkel behaalde Gertjan Devaere een mooie zilveren medaille. Ook in het Dames Enkel moest AUGent niet onderdoen. Ine Lanckriet behaalde namelijk de derde plaats. De combinatie Gertjan Devaere/Lotte Derudder moest het pleit beslechten in de kleine finale en werd uiteindelijk vierde!

Wanneer we al deze medailles bijeentellen en naar het ploegenklassement kijken, dan behaalt de Associatie Universiteit Gent de tweede plaats.