Boekvoorstelling & oprichting voices in sport vzw

Ongelijk spel (leerstoel Willy Calewaert)

Seksueel geweld in de kinder- en jeugdsport

Tine Vertommen             14 mei – 18u30

Ongelijk spel

Seksueel geweld in de kinder- en jeugdsport

Sporten is een van onze favoriete vrijetijdsbestedingen, maar helaas vindt ook in de sport seksueel geweld plaats. Kinderen en jongeren zijn daarin het meest kwetsbaar. In Ongelijk spel vertellen slachtoffers over wat hun als kind of tiener is overkomen. Dit boek geeft hun een stem en weerlegt aan de hand van getuigenissen tien hardnekkige mythes over seksueel geweld in de sport. Het wil sporters, maar ook ouders, begeleiders en bestuurders een antwoord geven op mogelijke vragen.

Professor Kristine De Martelaer (ICES, VUB) leidt de avond in, waarna auteur Tine Vertommen duiding geeft bij het boek. Tineke Sonck van Voices in Sport vzw legt uit hoe slachtoffers zich naar aanleiding van het VOICE project verenigden en hun stem laten horen. Het Centrum Ethiek in de Sport brengt een aantal tips om seksueel gedrag in sportorganisaties bespreekbaar te maken en aan te pakken. Tot slot zal ook Freddy Mortier van deMens.nu het onderzoek kaderen voor de Leerstoel Willy Calewaert die zij jaarlijks organiseren i.s.m. de VUB en UPV.

In Ongelijk spel vertellen slachtoffers over wat hun als kind of tiener is overkomen

Tine Vertommen

Over de auteur

Tine Vertommen is criminologe (Thomas More hogeschool en Universiteit Antwerpen) en bezieler van het VOICE-project in Vlaanderen, waarin ze samen met slachtoffers van seksueel geweld in de sport ijvert voor een betere preventie en omkadering.

Plaats: Filigranes, Kunstlaan 39 in Brussel

Onthaal: 18:30

Aanvang: 19:00

Reserveren: bent u er graag bij? Laat het even weten via info@aspeditions.be