Club in de Kijker – The Shuttle

Met een smash presenteren we jullie de eerste Club in de Kijker. Badmintonclub The Shuttle uit Zwijnaarde bijt de spits af. Wij stelden enkele vragen aan de nieuwste club van Badminton Vlaanderen! Maak kennis met The Shuttle en kom meer te weten over hun formidabele smash-return. Dus, waar wachten we nog op? Let’s go!

The Shuttle, aangenaam!

Al 35 jaar draagt de club met trots hun naam ‘The Shuttle’. Die komt van een van de belangrijkste badminton-attributen: de badmintonpluim. Hun visie en missie? Alle spelers plezier laten maken op én naast het veld. Een bijnaam hebben ze niet, maar ‘de leutemakers’ zou anders wel verrasend goed passen. Vandaag de dag kloppen er wekelijks zo’n 40 leden de zorgen of frustraties uit hun lijf. Beeld je maar eens in hoe toegetakeld de shuttles zijn op het einde van de training. 😉 Het gaat er heus niet altijd zo serieus aan toe en op het veld worden er ook wel eens mopjes gemaakt. Om in de plezierige bui te blijven, trekken ze vervolgens -traditioneel-  naar het lokaal café: Het Oud Gemeentehuis. Hier wordt de competitie in mindere mate verder gezet in de vorm van een potje kaarten. Of ze praten er gezellig na met een glas in de hand.

Ze hebben misschien geen vast clublied, maar tijdens deze après badminton kan je zelf -na een paar glazen- de populaire Duitse evergreen “Griechischer Wein” van Udo Jürgens meezingen met het team. Komm’, schenk dir ein!

Teamwork, teamplay.

‘Ambiance en plezier’, klinkt het bij The Shuttle. Deze toffe club hecht dan ook veel belang aan de klik die aanwezig is tussen de club en haar leden. Zo wordt er jaarlijks een nieuwjaarsreceptie georganiseerd en is het jaarlijkse afsluitfeest in juni ook een knaller van formaat. De combinatie van heerlijke hapjes, gemaakt door vrijwilligers en drankjes, op kosten van de club, worden zeker en vast sterk geapprecieerd. Over appreciatie gesproken, via deze weg wilt The Shuttle de oprichter van de club: Raf Vandermeersch, in de bloemetjes zetten. Zo’n 30 jaar lang hield hij de club draaiende waarnaast hij onder meer de feesten, BBQ’s, optreden en bovenal legendarische tombola’s organiseerde. Memorabele herinneringen voor elk lid van de club. Een dikke pluim voor Raf!

Als ‘jongste’ of beter gezegd: nieuwste club, die zich aansloot bij Badminton Vlaanderen, staat The Shuttle sterker dan ooit in zijn badminton-sloefkes. De toekomst ziet er rooskleurig uit maar de club verliest niet hun ware inspiratiebron uit het oog: de leden die sinds het begin lid zijn van The Shuttle en die nog steeds, na 35 jaar, met volle teugen genieten van een potje badminton in Sporthal Hekers.

Over de leden gesproken: wist je dat de oudste Shuttler dit jaar zijn 75ste verjaardag viert? De jongste, daarentegen, is net 12 jaar geworden.

De hamvraag.

Winnen of een leuke, toffe match spelen? Dit vroegen we vol spanning aan The Shuttle. Hun antwoord? Kiezen is steeds verliezen en dat doet niemand graag, daarom liefst een leuke, goede opgaande match die wordt gewonnen.” Een sportief en professioneel antwoord, als je het ons vraagt!