Februari wordt een drukke maand voor de badmintonliefhebber. Niet alleen tellen we af naar het BK Elite. Ook onze G-badmintonners zijn bezig met de laatste voorbereidingen voor hun BK op 25 en 26 feburari. Tussen de Belgische Kampioenschappen door zijn alle ogen gericht op onze provinciale verenigingen.

PK badminton op 11 en 12 februari

Op 11 en 12 februari is het de beurt aan onze provinciale kleppers. Het weekend staat garant voor zweten, zwoegen en zegevieren in Gits, Houthalen, Machelen, Temse en Mechelen.

BK G-badminton

Onder de 200 badminton competities jaarlijks georganiseerd in België, neemt het Belgisch Kampioenschap Parabadminton bij iedere nieuwe editie, steeds een belangrijkere plaats in. De editie 2017, voor de 2de keer georganiseerd door onze collega’s van de LFBB, werd aan Royal Badminton Club Verviers toevertrouwd. Dit in samenwerking met de Asbl l’Envolée APEM-T21 en de Ligue Handisport Francophone. De kampioenschappen worden georganiseerd onder auspiciën van het Belgian Paralympic Committee. Al de clubs aangesloten bij BBF worden uitgenodigd om dit ‘uitzonderlijk’ tornooi bij te wonen, en zo een nieuwe discipline van hun favoriete activiteit te ontdekken. Bovendien worden ook alle clubs aangesloten bij ‘Belgian Paralympic Committee’ (Ligue Handisport Francophone en Parantee) en de clubs aangesloten bij ‘Recreas, To Walk Again en SOB’ uitgenodigd om deel te nemen in de verschillende categorieën. Op zaterdag gaan de atleten met een verstandelijke handicap aan de slag. Bovendien wordt ook de speciale ‘dubbel unified’ gespeeld. Deze reeks is toegankelijk voor koppels samengesteld uit een atleet met handicap en een partner zonder handicap. Op zondag is het de beurt aan de badmintonners met een fysieke handicap om te schitteren. Nog niet ingeschreven, maar wil je toch nog graag meedoen? Wees er dan snel bij, want op 8 februari sluiten de inschrijvingen.

Lees meer over de inschrijving