Alle ogen zijn dit weekend gericht naar Frankrijk. De crème de la crème van de Europese badmintonjeugd verzamelt zich in Mulhouse voor het EK Junioren. Acht Belgische spelers werden geselecteerd.
 

Team event – 7 tot en met 11 april

In Mulhouse wordt eerst een team event gespeeld. De Belgische selectie is ingedeeld in groep 3 en speelt tegen Frankrijk, Oekraïne en Ierland.  
Selectie jongens
 • Elias Bracké
 • Guillaume Bonnet
 • Julien Carraggi
 • Alexandre Lallemand
 • Jona Van Nieuwkerke
Selectie meisjes
 • Joke De Langhe
 • Lise Jaques
 • Clara Lassaux
De 6 groepen
 1. Denemarken, Noorwegen, Estland en Tjechië
 2. Engeland, Zweden, Zwitserland en Slovakije
 3. Frankrijk, Oekraïne, België en Ierland
 4. Turkije, Rusland, Finland en Hongarije
 5. Duitsland, Slovenië, Oostenrijk, Polen en Letland
 6. Spanje, Portugal, Nederland, Bulgarije en Schotland

Individueel event – 11 tot en met 16 april

Naar goede gewoonte schreef Mark Phelan een artikel voor Badminton Europe, waarin hij overzicht biedt van het gehele spelersveld. Wij focussen hier uiteraard op onze Belgen, maar voor wie het Europese badminton wat meer volgt, is het zeker de moeite om het artikel door te nemen. Focus in het artikel is Toma Junior Popov. De jonge speler, die overigens op het gala van Badminton Europe pas nog de award Junior Speler 2016 won, wordt getipt als mogelijke winnaar van 2 events. Mark Phelan wijst er echter fijntjes op dat in sport alles mogelijk blijft. Wij zouden wellicht een andere uitdrukking gebruiken met de woorden vel en beer, maar Mark gooit het over een andere boeg en duidt een aantal spelers aan als mogelijke ‘bananenschil’ kunnen zijn in het parcours van 1ste en 2de reekshoofden Popov en Merkle. Julien start in de onderste tabelhelft, terwijl Elias Bracké de bovenste helft voor zijn rekening neemt.
In het Mannen Enkel start Julien Carraggi (pas nog goed voor zilver op de Yonex Italian Junior) in de onderste tabelhelft. Elias Bracké gaat van slag in de bovenste helft. De eerste tegenstander van Julien Carraggi wordt de Fin Anton Monnberg. De winnaar van dit duel komt uit tegen ofwel de Rus Georgi Karpov, ofwel de Fransman Arnaud Merkle (2de reekshoofd). Elias Bracké speelt zijn eerste wedstrijd tegen het 16de reekshoofd Dimitar Yanakiev uit Bulgarije. Tot nu toe staat de stand tussen deze twee heren op 1-1. Schakelt Elias een reekshoofd uit? De kans zit er zeker in. Bij de dames volgen we Clara Lassaux en Joke De Langhe. De eerste tegenstander van Clara wordt de Portugese Adriana F Goncalves. Wie wint speelt de volgende ronde tegen de Russische Anastasiia Shapovalova of het eerste reeksthoofd Julie Dawall Jakobsen. Joke speeeltt tegen de Duitse speelster Miranda Wilson. Julien Carraggi en Jona Van Nieuwkerke (pas samen nog goed voor brons op de Yonex Italian Junior) spelen in Heren Dubbel tegen de Noren Mads Maruum en Mattias Xu. Helaas geen dubbel voor Alexandre Lallemant en Guillaume Bonnet wegens een kwetsuur. Bij de dames spelen Clara Lassaux en Estelle Pondant tegen de Noorse Emilie Faarup Storvik en Emilie Sotnes Hamang. Joke De Langhe en Lise Jaques verkeren in de luxepositie dat ze een ronde kunnen overslaan (bye) en spelen in ronde twee tegen de Oostenrijkse Serena Au Yeong en Katharina Hochmeir of tegen de Turkse dames Bengisu Ercetin en Nazlican Inci. We sluiten het rijtje af met onze twee duo’s in Gemengd Dubbel. De ambitie is echter niet minder. Een kwartfinale zou een erg mooi resultaat zijn. Misschien al op dit EK? Lise Jaques en Elias Bracké (5de reekshoofd), spelen tegen de Zweden Carl Harrbacka en Tilda Sjoo. Aan de andere kant van de tabel gaan Jona Van Nieuwkerke en Joke De Langhe (brons op de Yonex Italian Junior) aan de slag. Zij hebben als eerste tegenstanders de Noren Mads Marum en Emilie Faarup Storvik.

Belgen live volgen

Op het kanaal van Badminton Europe kan je alles live volgen. Klik op de video om de streaming te starten. Je kan wisselen van veld door rechts onder te drukken op het tweede icoontje (wisselen van camera). Klik hier om verder te gaan naar de tornooisoftware om de resultaten en schema’s te raadplegen.