BK jeugd in Fléron

Afgelopen weekend kruisten de kampioenen van morgen de degens in Fléron (in de provincie Luik). Dit BK werd gekenmerkt door een hartverwarmende sfeer en zal de geschiedenis ingaan als het kampioenschap van de Fair Play. In ieder geval vielen er enkele uitzonderlijke prestaties te noteren van deze getalenteerde lichting. De toekomst lijkt nu al verzekerd…

U11

In de U11 was het erg opvallend dat op 1 uitzondering na de titels telkens naar de topreekhoofden gingen. Daaruit blijkt dat deze jonge kampioenen nu al uitblinken in regelmaat. Axel Gras toonde zich de sterkste enkelspeler bij de jongens, Lieke Van Parys pakte de titel bij de meisjes. In het gemengd dubbel herhaalde Van Parys dit kunststukje aan de zijde van Kobe De Bleeckere. Ook Kobe wist twee titels binnen te halen: samen met Warre Baert nam hij op gepaste wijze revanche voor zijn nederlaag in de enkelfinale tegen Gras (aan de zijde van Mathis Lenaerts). Als kers op de taart werd echter ook nog het dubbelspel gewonnen door sterke Lieke, die aldus voor een onvervalste hattrick zorgde. Partner in crime was Fae Boonen, jawel, de dochter van oud-kampioen Patrick.

U13

Iets meer verrassingen vielen er te noteren in de U13. Amber Boonen-talent nummer 2 van team Boonen- wist evenwel haar favorietenrol te verzilveren. Het Limburgse topreekshoofd gaf de concurrentie het nakijken met wel erg forse cijfers. Dat belooft! Bij de jongens wist Raphael Maho zich te kronen tot Belgiës sterkste door in de finale de maat te nemen van topreekshoofd Huberty. Deze laatste wist wel het dubbelspel binnen te rijven aan de zijde van Lucas Lesuisse. Bij de meisjes bleken Jade Braeckman en Maite Gijbels de strafsten, in het gemengd dubbel ging de titel naar Alexandre Chun en Noa Dauphinais.

U15

Voorlopig valt in de jeugdcategorieën de zegehonger van Charles Fouyn niet te stillen. Hij greep opnieuw de macht in de U15, maar daarvoor moest hij zich zowel in de halve eindstrijd als in de finale langs zijn tegenstanders knokken in drie sets. En het bleef niet bij die ene titel: ook in het gemengd dubbel werd Charles Belgisch kampioen, geflankeerd door Amber Boonen. Een erg opvallende prestatie van Amber, die er zo in slaagde een oudere leeftijdscategorie winnend af te sluiten! Bij de meisjes pakte met Caitlyn De Bree het eerste reekshoofd de titel op erg overtuigende wijze, zonder ook maar 1 set aan de tegenstand te laten. Het dubbelspel bij de meisjes ging eveneens naar kranige Caitlyn. Samen met Mirthe Van Parys (die verliezend finaliste was in het enkelspel) werden Amber Boonen (opnieuw zij) en Karla Henry opzijgezet. Bij de jongens ten slotte zijn de kampioenen Seung Woo (Peter) Lee en Mathias Picard.

U17

DE bepalende figuur bij de jongens was weinig verrassend Yaro Van Delsen. In twee categorieën meespelen en zelfs geen setverlies lijden, je moet het maar doen… Knap als je op die leeftijd als topfavoriet geldt maar allesbehalve kraakt onder de druk. In het enkelspel was Andreas De Winné eraan voor de moeite, in het dubbelspel behaalde hij een nieuwe titel aan de zijde van broerlief Iljo ten koste van Xander De Troyer en Killaïm Panggih Purwoko. Bij de meisjes was Lien Lammertyn zonder enige twijfel de blikvanger. Geflankeerd door Arthur de Baere greep zij de macht in het gemengd dubbel nadat ze ook al het enkelspel had gewonnen. In deze finale moest Luisa Pagliara jammer genoeg de strijd staken. Het meisjesdubbel ging weinig verrassend naar de ijzersterke tandem en topreekshoofden Joalien Croux en Evelien Cauwenbergh. Zij haalden het relatief vlot van het duo Geerts – Van Britsom.

U19

Dat Clara Lassaux de Belgische titel greep in het enkelspel U19, zal weinig wenkbrauwen doen fronsen, vermoed ik. Ook klasrijke Clara wist een tweede gouden medaille binnen te halen, deze keer geflankeerd door Boonen nummer drie Kirstin! Hopelijk had papa Patrick een aanhangwagen mee om al die trofeeën richting Limburg te vervoeren (en heeft hij een grote kelder)… Bij de heren ontpopte Robby Bronselaer zich tot de sterke man van het peloton door twee titels binnen te rijven. De enkeltitel kunnen we enigszins fortuinlijk noemen voor Robby (die onlangs zijn debuut maakte op de Yonex Belgian International), want topreekshoofd Senne Houthoofd diende bij een 11-2 voorsprong de handdoek te werpen. Samen met Michiel Van Britsom won Bronselaer het dubbelspel na een spannende driesetter versus Stein Bondroit en Lindert Vandeurzen. In het gemengd dubbel wist Houthoofd zich echter alsnog tot Belgisch kampioen te kronen met Steffi Van de Vel.

Om af te sluiten zou ik graag coach Raf Van Wel willen citeren. Via Facebook liet hij deze prachtige woorden optekenen:

 

 

 

Ik had het niet beter kunnen zeggen…

 

                                                                                Helger Van Werde 

 

 

As trainer/coach I am very proud of all the players I train/coach because they all did a very good job at the Belgian Youth Championships ! 
But I am also very proud of all the other players, because I saw a good level and lots of RESPECT between the players ! I also saw lots of RESPECT from the players to the referees and RESPECT to the coaches !! This makes me really HAPPY & PROUD.
Hopefully it will continue this way and hopefully these Youth Championships bring a lot of motivation for the future ! Happy, proud and confident about the future!!!

PEACE AND LOVE!

Raphaël Van Wel