Belgisch Studentenkampioenschap Badminton 2018

Verslag door Michiel Vermeulen

Op dinsdag 6 november 2018 organiseerde KU Leuven Badminton, in samenwerking met Studentensport Vlaanderen, het Universitair Sportcentrum KU Leuven en Badminton Vlaanderen, het BSK badminton. Meer dan vijftig studenten uit dertien verschillende hoger onderwijsinstellingen uit heel België namen deel aan de kampioenschappen. In de Topsporthal van de KU Leuven werd er gestreden voor het goud in acht verschillende events!

Uitslagen in de A

In de Heren Enkel A streden Tim Van Herbruggen (Odisee Hogeschool) en Jürgen Voet (UGent) voor het goud. In drie spannende sets haalde Tim de bovenhand! Bij de Dames speelden Ine Lancriet (UGent) en Soetkin Dewit (KU Leuven) voor het hoogste schavot op het podium. In twee sterke sets speelde Ine haar weg naar het goud.

Bij de Heren Dubbel A wonnen Matisse Ghesquiere en Lukas Ryckebush (UGent) het goud. Zij werden op de voet gevolgd door een samenwerking tussen de Koninklijke Militaire School en UGent in de vorm van Maxime Bosman en Ruben Ryckebush. De UGent won ook het goud in het Dames Dubbel A. Hier speelden Ine Lanckriet en Sarah Van den Eeden (UGent) tegen Hanne Janssens (UAntwerpen) en Yente Van Aerschot (KU Leuven).

Uitslagen in de B

In de Heren Enkel B haalde Sander Prenen (KU Leuven) de bovenhand, gevolgd door Davy De Grauwe (HoGent). Mathilde Olivier (ULB) haalde het goud in de Dames Enkel B. Het zilver werd veroverd door Nele Devriendt van de UGent.

Nieuwgevormde samenwerking tussen LUCA School of Arts en de UAntwerpen in de vorm van Alexander Brumagne en Robrecht Vandekerkhoven sleepte de beker in de wacht in de Heren Dubbel B. Simon De Broyer en Stefan Martens (KU Leuven) veroverden een mooie tweede plaats. Goud in het Dames Dubbel B ging naar de KU Leuven. Irina Prooth en Jelinka Van Damme toonden zich onverslaanbaar! Het zilver werd behaald door Lorie Jadot en Louise Pitz van de ULB.