Op donderdagnamiddag 7 november 2019 werd er strijd geleverd in de Topsporthal van de KU Leuven. De titel die voor het grijpen lag was deze van BUSF Studentenkampioen in het dubbel en het enkel. Een totaal van 53 deelnemers vertegenwoordigde er 13 verschillende hogere onderwijsinstellingen.

Heren Enkel

In het Heren Enkel stormde het eerste reekshoofd Sander Prenen (KU Leuven) rechtstreeks door tot de finale. Het was pas in de finale dat er weerstand geboden werd door het tweede reekshoofd Maxime Bosman (KMS). Hier werd het pleit beslecht in drie sets ten voordele van Sander Prenen.

Dames Enkel

In het Dames Enkel werd er strijd geleverd in twee poules. In poule A speelde eerste reekshoofd Soetkin Dewit (KU Leuven) zich met overtuigende cijfers tot in de finale. Poule B werd gedomineerd door een sterk spelend tweede reekshoofd Debbie Simons (Thomas More). Na een spannende finale trok Debbie Simons uiteindelijk aan het langste eind!

Heren Dubbel

Het Heren Dubbel werd gespeeld in vier poules. De eerste halve finale werd gespeeld door het eerste reekshoofd Evert Bastiaens (Artevelde Hogeschool) en Joris Penneman (KU Leuven Campus Brussel) versus Alexander Brumagne (KU Leuven Technologiecampus Gent) en Felix Hermans (KU Leuven), met als winnaars Evert Bastiaens en Joris Penneman. De tweede halve finale werd gespeeld door het tweede reekshoofd Adriaan Debeuf (KU Leuven) en partner Tom Van Vracem (KU Leuven) versus de finalist en de winnaar van het Heren Enkel: Maxime Bosman (KMS) en Sander Prenen (KU Leuven).

Maxime en Sander zullen het in hun benen gevoeld hebben, want een sterk spelende Evert en Joris trokken het goud in de wacht!

Dames Dubbel                                                                                    

Het Dames Dubbel werd beslecht in één grote poule. Het duo van de Université libre de Bruxelles (ULB) onder naam van Lorie Jadot en Louise Pitz won overtuigend de poule en dus het goud! Een zilveren medaille werd behaald door het duo Rachel Delforge en Elodie Feron van de Université catholique de Louvain (UCL).

Merkwaardig nog: het verschil tussen de tweede en derde plaats betrof geen wedstrijd of zelf geen game, maar slechts een vijftal punten!

Ik ben uiteraard zeer tevreden met het resultaat. De snelle opeenvolging van de wedstrijden zorgde dat ik niet veel meer overhad op het einde van de finale enkel. In de dubbels was het vaatje dan echt helemaal leeg!

Sander Prenen

Winnaar Heren Enkel & Finalist Heren Dubbel, KU Leuven Badminton Team

Slotwoord

Na een lange donderdagnamiddag kunnen Sander, Debbie, Evert, Joris, Lorie en Louise zich een jaar lang BUSF kampioen noemen! Graag willen we de volgende mensen danken: alle deelnemers (om er een spannend kampioenschap van te maken), onze referee Ed Van den Eijnde, de umpires Freddie Haelterman en Jos Verleyen, Hanne Sterkens en Pieter D’Aubioul van Studentensport Vlaanderen, Koen Mutton van Badminton Vlaanderen en – last but not least – Ruben Windey aan de wedstrijdtafel!